Pasta med ost og tomatsalat

Pasta med ost og tomatsalat

30 min
Pastaret, når den er allernemmest! Lav den fx når mindre børn hjælper til i køkkenet

Sådan gør du

Tomatsalat
  • Anret tomatbådene i et fladt fad og drys med løg, groft salt, peber og persillekviste.
Pasta med ost
  • Rør ost, fløde, vand, krydderurter og krydderier sammen.
  • Kom pastaen i kogende vand tilsat salt.
  • Kog den i ca. 3 min., til den er mør uden at være blød.
  • Hæld pastaen til afdrypning i en sigte.
  • Kom pastaen tilbage i gryden og tilsæt osteblandingen under forsigtig omrøring.
  • Pynt med basilikum og server.
Energiindhold for hele retten:

6896 kJ / 1648 kcal

Næringsindhold pr. 100g

366 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 13,9 % 3 g
Kulhydrat: 37,2 % 8 g
Fedt: 48,9 % 4,8 g
Mere inspiration

Hurtig aftensmad med ravioli og tomatsauce

Ingredienser

Tomatsalat
3 Tomater i tynde både
1 Grofthakket salatløg
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Små kviste af kruspersille
Pasta med ost
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
1½ dl Piskefløde
1 dl Vand
3 spsk Finthakkede basilikumblade
½ tsk Tørret salvie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
600 g Frisk pasta fx hvid tagliatelle
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
Pynt:
Frisk basilikum