Pasta med ost og tomatsalat

30 min
Pasta med ost og tomatsalat

Pastaret, når den er allernemmest! Lav den fx når mindre børn hjælper til i køkkenet

Ingredienser

Tomatsalat

3 Tomater i tynde både
1 Grofthakket salatløg
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Små kviste af persille

Pasta med ost

75 g Revet cheddar- og maasdammerost
1½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
1 dl Vand
3 spsk Finthakkede basilikumblade
½ tsk Tørret salvie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
600 g Frisk pasta fx hvid tagliatelle
3 liter Vand
1 spsk Groft salt

Sådan gør du

Tomatsalat

  • Anret tomatbådene i et fladt fad og drys med løg, groft salt, peber og persillekviste.

Pasta med ost

  • Rør ost, fløde, vand, krydderurter og krydderier sammen.
  • Kom pastaen i kogende vand tilsat salt.
  • Kog den i ca. 3 min., til den er mør uden at være blød.
  • Hæld pastaen til afdrypning i en sigte.
  • Kom pastaen tilbage i gryden og tilsæt osteblandingen under forsigtig omrøring.
  • Pynt med basilikum og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6778 kJ / 1620 kcal

Næringsindhold pr. 100g

359 kJ / 86 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 14,2 % 3 g
Kulhydrat: 37,8 % 8 g
Fedt: 48 % 4,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-ost-og-tomatsalat/