Pasta med savojkål og ost

Bedømmelse

(5 vurderinger)

30 min

Danmark er lig med mange skønne kålsorter. Prøv pasta, kål og salatost - det er lækkert!

Ingredienser

Antal portioner
  • 350 g tørret hvid pasta, fx penne
  • 2½ liter vand
  • 2½ tsk groft salt
  • 1 savojkål (ca. 1¼ kg)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom pastaen i en gryde med kogende vand tilsat salt. Bring pastaen i kog under omrøring. Kog den ved jævn varme og uden låg til den er mør - ca. 10 min.

Fjern de yderste, grove blade og stokken fra savojkålen. Skær kålen i tynde strimler og fjern evt. de groveste ribber. Skyl kålen og lad den dryppe af i en sigte.

Bring vand og knust hvidløg i kog i en stor gryde. Tilsæt savojkål og damp den i 2 min. - vend i kålen. Tag gryden af varmen og vend ost, persille, salt og peber i. Kom den afdryppede pasta i kålblandingen og vend godt rundt. Smag til. Kom pasta med savojkål i varme dybe tallerkener og server straks.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 33 %

Print

Kilde: