Pasta med sølvbeder til stegt lyssej

Nøglehulsmærket opskrift

Pasta med sølvbeder til stegt lyssej

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

Sølvbeder er en dejlig grøntsag, som endnu ikke er så kendt. Prøv den fx sammen med limekrydret, stegt lyssej, pasta og hytteost.

Ingredienser

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 400 g renset lyssejfileter i 8 lige store stykker
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ½ tsk flagesalt
  • friskkværnet peber
  • 15 g smør
  • 4 bananskalotteløg i lange strimler (ca. 200 g)
  • 300 g sølvbeder i lange strimler
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • fintstrimlet grønt fra sølvbeder

Tilbehør

  • limefrugter i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smør og olie blive gyldent i en pande. Tør fiskestykkerne og steg dem ved kraftig varme i ca. 1 min. Vend fisken, sluk for varmen og lad fisken trække i panden i ca. 5 min. Drys med limeskal, salt og peber - lige inden serveringen.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg løgene ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt sølvbeder og steg i yderligere ca. 1 min. Tilsæt salt og peber og smag til.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen ved jævn varme i ca. 3 min. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Lad den dryppe af i et dørslag. Fordel den nykogte pasta i 4 varme dybe tallerkener. Anret herpå de svitsede grøntsager, hytteost, og øverst fiskestykkerne. Server straks - evt. med noget af hytteosten ved siden af.

Tip

Kan du ikke få sølvbeder, kan du bruge pak-choi kål eller 300 g fintstrimlet spidskål og 100 g babyspinatblade.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,9 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde: