Pasta med tigerrejer og krydrede cherrytomater

Pasta med tigerrejer og krydrede cherrytomater

30 min
Dejlig lun salat med italienske noter. Nem at lave og smuk at se på.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-tigerrejer-og-krydrede-cherrytomater/

Sådan gør du

  • Kom tomaterne i en skål og bland dem med hvidløg, chili, basilikum og olie. Lad tomaterne stå tildækket på køkkenbordet, mens du ordner rejer og salat.
  • Pil rejerne og fjern den sorte tarm.
Salat
  • Anret rucola, avocado og mozzarella i et fad og drys med pinjekerner og salt.
  • Lad olien blive varm i en pande. Steg rejerne ca. 1½ min. og tag dem op. Kom tomatblandingen i panden og kog den ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt de stegte rejer, sukker og salt og kog i yderligere ca. 1 min. Smag til.
  • Kom den friskkogte pasta i en varm, stor skål og hæld tigerrejerne med de krydrede cherrytomater over. Server straks sammen med salaten.
Energiindhold for hele retten:

11220 kJ / 2682 kcal

Næringsindhold pr. 100g

506 kJ / 121 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 21 % 6,3 g
Kulhydrat: 47,8 % 14,2 g
Fedt: 31,2 % 4,3 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

500 g Cherrytomater i halve
2 Store fed hvidløg i skiver
1 spsk Finthakket rød chilipeber
1 dl Hakkede basilikumblade
2 spsk Olivenolie
400 g Rå tigerrejer
Salat
100 g Renset rucolasalat
1 Moden avocado i lange skiver
75 g Friske mozzarella oste revet i mindre stykker
1 spsk Ristede pinjekerner
¼ tsk Havsalt, fx maldon
½ spsk Olivenolie
1 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
Pynt
Frisk basilikum
Tilbehør
400 g Tørret spaghetti - koges