Pastafad med oksekød
&format=webp)
Pastafad med oksekød er inspireret af den amerikanske klassiker - macaroni and cheese, mac and cheese eller bare mac n cheese....kært barn har mange navne. Det er normalt en tung sag, men her har vi en pasta i fad i en lidt lettere version og med grøntsager og kød, så den også passer på en hverdag. Pasta med oksekød kunne godt gå hen og blive en af familiens hverdagsklassikere. Den er nem at lave og så er det sandsynligvis noget både børn og voksne kan lide.
Ingredienser
Pasta
2½ liter
Vand
|
|
---|---|
2½ tsk
Groft salt
|
|
300 g
Tørret pasta, fx skruer
|
Pastafad
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
---|---|
2
Røde peberfrugter i store tern (ca. 300 g)
|
|
250 g
Cherrytomater i halve
|
|
1½ dl
Madlavningsfløde
|
|
175 g
Revet cheddarost
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
200 g
Blandet salat af fx, fintstrimlet spidskål og
|
|
---|---|
Babysalatblade drysset med lidt salt og peber
|
Sådan gør du
Pasta
Pastafad
Ved serveringen
Du kan også bruge andre grøntsager til pastafadet. Kig i grøntsagsskuffen, hvad du har. Hvis du bruger lidt "tungere" grøntsager, som fx gulerødder og broccoli, er det en god idé at overhælde grøntsagerne med kogende vand og lade dem trække i ca. 3 min., så de ikke er helt rå, når du blander dem med pastaen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10553 kJ / 2522 kcal
Næringsindhold pr. 100g
506 kJ / 121 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 25,6 % | 7,6 g |
Kulhydrat: | 42,2 % | 12,6 g |
Fedt: | 32,2 % | 4,4 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.
