Pastasalat med basilikumpesto

30 min
Pastasalat med basilikumpesto

Meget nem ret, de dage hvor det gerne må gå lidt stærkt. Også super at tage med på skovtur, strandtur og madpakke.

Ingredienser

250 g Tørret pasta, fx skruer
3 spsk Basilikumpesto
¼ tsk Fint salt
250 g Kold roastbeef i tynde skiver
150 g Salat revet i grove stykker, fx hjertesalat
200 g Salatost i tern
250 g Frosne ærter
1 Finthakket salatløg (ca. 50 g)

Tilbehør

240 g Ristet rugbrød eller 200 g flutes

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Rør 1 spsk kogende pastavand sammen med pesto og salt i en stor skål. Kom pastaen i en sigte og brus den over med koldt vand. Vend pastaen i basilikumpestoen.
  • Skær de tynde skiver roastbeef midt over. Læg en bund af salatblade i et stort fad. Anret herpå pasta, roastbeef, ost, ærter og løg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11643 kJ / 2783 kcal

Næringsindhold pr. 100g

652 kJ / 156 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 22,1 % 8,5 g
Kulhydrat: 47,2 % 18,1 g
Fedt: 30,7 % 5,4 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

https://www.arla.dk/opskrifter/pastasalat-med-basilikumpesto/