Pastasalat med hindbær og sommerblomster
30 min

Pastasalat med hindbær og sommerblomster

Denne skønne pastasalat kan fx serveres til grillet kød eller brød. Prøv den også med nyudsprungne bøgeblade eller mælkebøtteblade.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pastasalat med hindbær og sommerblomster

Denne skønne pastasalat kan fx serveres til grillet kød eller brød. Prøv den også med nyudsprungne bøgeblade eller mælkebøtteblade.

Antal portioner

Marinade

  • 1 dl friskpresset appelsinsaft (ca. 1 appelsin)
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 1 tsk citronpeber
  • 1 tsk groft salt

Pastasalat

  • 250 g tørret fuldkornspasta, fx pastahjul
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 1 agurk
  • 150 g Cheasy® M 13% (20+) i små tern
  • 1½ liter renset feldsalat
  • 1 bundt forårsløg i tynde skiver
  • 2 spsk ristede sesamfrø
  • 125 g friske hindbær

Pynt

  • spiselige blomster, fx morgenfrueblade

Fremgangsmåde:

Marinade

Pisk appelsinsaft, olie, citronpeber og salt sammen i en stor skål.

Pastasalat

Kom pastaen i kogende vand tilsat salt. Kog den uden låg i ca. 10 min., til den er mør uden at være blød. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte. Brus pastaen over med koldt vand og lad den dryppe godt af. Del agurken på langs og fjern kernerne med en teske. Skær argurken i tynde skiver og vend dem i marinaden sammen med pastaen og de øvrige ingredienser.

Kom hindbær på toppen og pynt med morgenfrueblade.

Tips

I stedet for feldsalat kan man også bruge nyudsprungne bøgeblade og små mælkebøtteblade.

I stedet for sesamfrø kan du bruge ristede nødder eller kerner.

Server fx pastasalaten sammen med brød eller grillet kød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 21 %
Print