Pastasalat med mild ost
60+ min

Pastasalat med mild ost

Pastasalat i flotte farver - god som vegetarret eller på en buffet.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pastasalat med mild ost

Pastasalat i flotte farver - god som vegetarret eller på en buffet.

Antal portioner

Marinade

  • 1½ tsk tørret oregano
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ spsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 1½ spsk rapsolie
  • 1½ spsk vand

Salat

  • 225 g tørret pasta - fx skruer eller penne
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 300 g Cheasy® M 13% (20+) i små tern
  • 300 g frosne, optøede fine ærter
  • 1 lille grøn squash i kvarte skiver
  • 225 g fintstrimlet radicchiosalat

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Marinade

Kom oregano, salt, peber og citronsaft i en stor skål. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i.

Salat

Kom pastaen i kogende vand tilsat salt. Kog den i ca. 10 minutter, til den er mør uden at være blød. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte. Vend den varme pasta i marinaden og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Ved serveringen

Anret den marinerede pasta lagvis med de øvrige ingredienser i en salatskål.

Tips

Pastaen kan marineres dagen før.

Hvis man medbringer salaten fx i madpakken, kan man undlade at tø ærterne op, så holder salaten sig kold.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 25 %
Print

Vin match

Pinot blanc Alsace, Frankrig

Til denne salat med mild ost vil en hvidvin på pinot blanc-druen være dejlig Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost