Pastatårn med spinat
45 min

Pastatårn med spinat

Denne ret leder tankerne hen på lasagne. Denne variant er dog uden kød, men grøn og sprød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pastatårn med spinat

Denne ret leder tankerne hen på lasagne. Denne variant er dog uden kød, men grøn og sprød.

Antal portioner
  • 200 g rensede spinatblade
  • ½ liter romainesalat i strimler
  • 3 stilke bladselleri i skiver
  • 1 renset grøn chilipeber i halve ringe (1½ spsk)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør - smeltet
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • fintstrimlet romainesalat

Tilbehør

  • 250 g stegt kyllingefileter

Fremgangsmåde:

Læg spinat, salat, bladselleri og chili på en plade med bagepapir. Drys med salt og peber og dryp smørret over. Bag "spinaten" midt i ovnen. Lad "spinaten" dryppe godt af og hold den varm.

Skær imens pastaen i 6 stykker (a ca. 9 x 15 cm) og læg 2 af pladerne på et stykke bagepapir. Fordel 1 spsk sauce på hver plade (kom helt ud i hjørnerne) og drys med osten. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og gratiner lågene øverst i ovnen. Bring resten af saucen i kog i en gryde.

Kom de 4 pastaplader i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 1 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte og hold dem varme.

Ved serveringen

Byg 2 pastatårne på 2 varme tallerkener således: Pastaplade, "spinat", sauce, pastaplade, "spinat", sauce og til sidst det gratinerede låg. Server straks.

Tip

Retten kan serveres som en forret til 4 personer.

Bagetid for spinat

Ca. 3 min. ved 250°.

Gratinering af låg

Ca. 5 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 49 %
Print