Pastatårn med spinat

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

Denne ret leder tankerne hen på lasagne. Denne variant er dog uden kød, men grøn og sprød.

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g rensede spinatblade
  • ½ liter romainesalat i strimler
  • 3 stilke bladselleri i skiver
  • 1 renset grøn chilipeber i halve ringe (1½ spsk)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør - smeltet
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • fintstrimlet romainesalat

Tilbehør

  • 250 g stegt kyllingefilet

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg spinat, salat, bladselleri og chili på en plade med bagepapir. Drys med salt og peber og dryp smørret over. Bag "spinaten" midt i ovnen. Lad "spinaten" dryppe godt af og hold den varm.

Skær imens pastaen i 6 stykker (a ca. 9 x 15 cm) og læg 2 af pladerne på et stykke bagepapir. Fordel 1 spsk sauce på hver plade (kom helt ud i hjørnerne) og drys med osten. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og gratiner lågene øverst i ovnen. Bring resten af saucen i kog i en gryde.

Kom de 4 pastaplader i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 1 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte og hold dem varme.

Ved serveringen

Byg 2 pastatårne på 2 varme tallerkener således: Pastaplade, "spinat", sauce, pastaplade, "spinat", sauce og til sidst det gratinerede låg. Server straks.

Tip

Retten kan serveres som en forret til 4 personer.

Bagetid for spinat

Ca. 3 min. ved 250°.

Gratinering af låg

Ca. 5 min. ved 250°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 49 %

Kilde: