Pastinakker i syrlig flødesauce

Pastinakker i syrlig flødesauce

20 min
Pastinakker i smuk safrangul flødesauce med syre fra citron og knas fra smørristede hasselnødder. Server pastinakkerne som tilbehør til fx fisk eller stegt kød.
https://www.arla.dk/opskrifter/pastinakker-i-syrlig-flodesauce/

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne på en tør pande ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt ⅓ af smørret og lidt flagesalt og rist nødderne yderligere 1-2 min. til de har taget farve. Tag panden af varmen.
  • Smelt resten af smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits pastinakker og chili i ca. 2 min.
  • Udrør safrantrådene i vandet og tilsæt det til grøntsagerne sammen med fløde og salt.
  • Kog ved svag varme i 12-15 min. - eller til pastinakkerne er knap møre.
  • Tilsæt citronsaft og smag til.
  • Kom hasselnødder og persille på toppen og server.
Energiindhold for hele retten:

6913 kJ / 1652 kcal

Næringsindhold pr. 100g

637 kJ / 152 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 5,4 % 2 g
Kulhydrat: 20,8 % 7,8 g
Fedt: 73,8 % 12,7 g

Ingredienser

50 g Grofthakkede hasselnøddekerner
25 g Smør
1 nip flagesalt
500 g Skrællede pastinakker i tynde stave
1 tsk Finthakket frisk rød chilipeber
20 Safran
1 spsk Vand
2½ dl Piskefløde
½ tsk Groft salt
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ dl Finthakket bredbladet persille