Pastinakker i syrlig flødesauce

20 min
Pastinakker i syrlig flødesauce

Pastinakker i smuk safrangul flødesauce med syre fra citron og knas fra smørristede hasselnødder. Server pastinakkerne som tilbehør til fx fisk eller stegt kød.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/pastinakker-i-syrlig-flodesauce/

Ingredienser

4 personer
50 g Grofthakkede hasselnøddekerner
25 g Smør
1 nip flagesalt
500 g Skrællede pastinakker i tynde stave
1 tsk Finthakket frisk rød chilipeber
20 Safran
1 spsk Vand
2½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ dl Finthakket bredbladet persille

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne på en tør pande ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt ⅓ af smørret og lidt flagesalt og rist nødderne yderligere 1-2 min. til de har taget farve. Tag panden af varmen.
  • Smelt resten af smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits pastinakker og chili i ca. 2 min.
  • Udrør safrantrådene i vandet og tilsæt det til grøntsagerne sammen med fløde og salt.
  • Kog ved svag varme i 12-15 min. - eller til pastinakkerne er knap møre.
  • Tilsæt citronsaft og smag til.
  • Kom hasselnødder og persille på toppen og server.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6913 kJ / 1652 kcal

Næringsindhold pr. 100g

637 kJ / 152 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 5,3 % 2 g
Kulhydrat: 20,8 % 7,8 g
Fedt: 73,9 % 12,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.