Pighvar med hollandaisesauce

1 time
Pighvar med hollandaisesauce

Pighvar er en af vores allerfineste spisefisk. Sammen med den cremede sauce og de lun grøntsager bliver den en himmerrigsmundfuld.

Ingredienser

1 Hel pighvar (ca. 2½ kg)
2 tsk Groft salt
25 g Smør - smeltet
2 tsk Groft salt

Nem hollandaisesauce

½ liter Mælkesauce
3 Æggeblommer (ca. ½ dl)
25 g Smør
½ dl Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt

Lun pastinaksalat

25 g Smør
8 Pastinakker i korte stave (ca. 600 g)
2 Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 100 g)
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 liter Fintstrimlet hjertesalat

Tilbehør

1½ kg Pillede, kogte aspargeskartofler

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Skær hovedet af pighvarren og klip finner og hale af. Gnid fiskeskindet med salt på begge sider, så slimen bliver fjernet. Skyl, rens og tør fisken. Pensl ovnens bradepande med halvdelen af smørret. Læg pighvarren i bradepanden med den den mørke skindside op. Lav et snit i skindet ned langs rygbenet - uden at skære i fiskekødet. Pensl skindet med resten af det smeltede smør. Drys med salt og bag fisken midt i ovnen. Tag fisken ud og lad den hvile tildækket i ca. 10 min.

Nem hollandaisesauce

  • Kom imens alle ingredienserne til saucen i en lille tykbundet gryde. Bring saucen til kogepunktet under omrøring. Saucen må ikke koge, men tåler dog at boble nogle gange. Smag til.

Pastinaksalat

  • Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits pastinakker, løg, citronskal, salt og peber i ca. 3 min. Tag panden af varmen.
  • Vend, ved serveringen, hjertesalaten sammen med den varme pastinakblanding og kom salaten i et fad. Server den hele fisk ved bordet. Fjern først det mørke skind og løft fileterne af. Vend fisken og gentag.

Tip

  • I stedet for pighvar kan du bruge laks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15139 kJ / 3618 kcal

Næringsindhold pr. 100g

458 kJ / 109 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 14,2 % 3,8 g
Kulhydrat: 52,8 % 14,2 g
Fedt: 33 % 4,1 g
Relateret video Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

https://www.arla.dk/opskrifter/pighvar-med-hollandaisesauce/