Pighvar med hollandaisesauce
1 time
•
Pighvar er en af vores allerfineste spisefisk. Sammen med den cremede sauce og de lun grøntsager bliver den en himmerrigsmundfuld.
Ingredienser
1
Hel pighvar (ca. 2½ kg)
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
25 g
Smør - smeltet
|
|
2 tsk
Groft salt
|
Nem hollandaisesauce
½ liter
Mælkesauce
|
|
---|---|
3
Æggeblommer (ca. ½ dl)
|
|
25 g
Smør
|
|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Lun pastinaksalat
25 g
Smør
|
|
---|---|
8
Pastinakker i korte stave (ca. 600 g)
|
|
2
Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 liter
Fintstrimlet hjertesalat
|
Tilbehør
1½ kg
Pillede, kogte aspargeskartofler
|
---|
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Nem hollandaisesauce
Pastinaksalat
Tip
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15139 kJ / 3618 kcal
Næringsindhold pr. 100g
458 kJ / 109 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 14,2 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 52,8 % | 14,2 g |
Fedt: | 33 % | 4,1 g |
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler
Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.