Peberfrugttærte
60+ min

Peberfrugttærte

Savner du en dejlig opskrift på en lækker tærte med grøntsager og masser af smag? Så prøv en peberfrugttærte, nem at lave og en nydelse at spise.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Peberfrugttærte

Savner du en dejlig opskrift på en lækker tærte med grøntsager og masser af smag? Så prøv en peberfrugttærte, nem at lave og en nydelse at spise.

Opskriften gælder for 3 personer

Dej

Fyld

  • 25 g smør
  • 1 gul peberfrugt i korte tykke strimler
  • 2 grønne peberfrugter i korte tykke strimler
  • 2 rødløg i både
  • 1½ tsk tørret merian
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 100 g kogt røget kalkun
  • 225 g grøn salat

Fremgangsmåde:

Dej

Bland mel, salt og merian i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt kvark og ælt hurtigt dejen sammen med vand. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Forbag bunden midt i ovnen.

Fyld

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugter, løg og krydderier i ca. 3 min.

Rør mel og vand sammen i en skål. Tilsæt først kvark og dernæst de hele æg.

Fordel peberfrugtfyldet i den forbagte bund. Hæld kvarkblandingen over og bag tærten midt i ovnen. Server peberfrugttærten varm eller lun sammen med den røgede kalkun og den grønne salat.

Mad til i morgen

Er der tærte tilovers, så lun den i ovnen. Server den sammen med stegt lammemørbrad, haricots verts og landbrød.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200°.

Bagning

Ca. 40 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,6 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 47 %
Print