Pebermyntekonfekt

Pebermyntekonfekt

45 min
Konfekt med pebermynte smager dejligt og ser dekorativt ud på julebordet.
https://www.arla.dk/opskrifter/pebermyntekonfekt/

Sådan gør du

Myntemarcipan med hvid chokolade
  • Ælt marcipan, pebermynteessens og mynteblade godt sammen. Del marcipanen i ca. 30 stykker (á ca. 1 tsk) og tril dem til kugler. Tryk dem let flade - men stadig med en lille runding.
  • Hak den hvide chokolade og smelt den i en skål over vandbad. Dyp marcipankuglerne heri og stil dem på et stykke bagepapir og lad dem stivne ved stuetemperatur.
  • Hak mælkechokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad - gør det samme med den mørke chokolade i en anden skål. Lav ca. 15 små mælkechokoladebunde (á ca. 1 tsk) på et stykke bagepapir - gør det samme med den mørke chokolade. Du kan også blande det sidste chokolade og lave en blandet chokoladebund - lav ca. 30 i alt. Kom et stykke myntemarcipan på hver chokoladebund og lad dem stivne ved stuetemperatur.
Ved serveringen
  • Pynt med frysetørret hindbær - knust mellem fingrene.

Opbevar konfekten tørt og køligt i en lukket beholder.

Energiindhold for hele retten:

9212 kJ / 2202 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2236 kJ / 534 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 5,3 % 7 g
Kulhydrat: 41,4 % 54,5 g
Fedt: 53,3 % 32,2 g
Mere inspiration

Lav evt. din egen hjemmelavede marcipan.

Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

Myntemarcipan med hvid chokolade
100 g Marcipan
2 tsk Pebermynteessens
2 tsk Finthakkede mynteblade
100 g Hvid chokolade
100 g Mørk chokolade
100 g Mælkechokolade
Pynt
Frysetørrede hindbær