Peberrodssauce
    Peberrodssauce giver virkelig karakter til måltidet og stjæler hovedrollen på tallerknen. Her er en opskrift, hvor du kan lave en dejlig peberrodssauce uden at at have den traditionelle suppe at starte med. Server peberrodssauce til både kød og fisk - eller lad peberrodssaucen være prikken over i'et på dine bagte grøntsager.
Ingredienser
Peberrodssauce
| 
                                     
                                            
                                                    2½ dl
                                                Piskefløde eller madlavningsfløde
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2 tsk
                                                Eddike
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Dijonsennep
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ¾ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Sukker
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Lys saucejævner
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    4 spsk
                                                Fintrevet frisk peberrod
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Peberrodssauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Det er vigtigt, at saucen ikke koger efter at peberroden er tilsat, da smagen af peberrod er relativ flygtig. Sennep og peberrod er et godt makkerpar - der er mange fællestræk ved smagen, og senneppen holder på smagen, da den ikke er flygtig. Brug kun friskreven peberrod, den færdigrevne peberrod duer ikke til sauce, da konserveringsmidlet smager igennem.
Har du kogt suppe er det oplagt at udskifte noget af fløden med den.
Næringsindhold
Energiindhold:
3714 kJ / 888 kcal
Energifordeling
| Energi | |
|---|---|
| Fiber: | 2,1 g | 
| Protein: | 6,2 g | 
| Fedt: | 90,5 g | 
| Kulhydrat: | 15,3 g | 
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.