Penne all'arrabbiata med grillet auberginesalat
30 min

Penne all'arrabbiata med grillet auberginesalat

Arrabbiata betyder vred, og pastaretten har fået navn grundet den styrke tomatsaucen opnår, når der tilføres chili. Det er italiensk mad når det er bedst - simpelt og smagfuldt!
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Penne all'arrabbiata med grillet auberginesalat

Arrabbiata betyder vred, og pastaretten har fået navn grundet den styrke tomatsaucen opnår, når der tilføres chili. Det er italiensk mad når det er bedst - simpelt og smagfuldt!

Antal portioner

Tomatsauce

  • 15 g smør
  • 1 finthakket rødløg (ca. 100 g)
  • 5 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • 4 dl Karolines Køkken® Tomat & cremefraiche Pastasauce
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 dl finthakkede friske basilikumblade
  • 400 g tørret pasta, fx penne
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt

Grillet auberginesalat

  • 1 aubergine i 1 cm tykke skiver (ca. 300 g)
  • 3 store tomater i skiver (ca. 300 g)
  • 150 g frisk mozzarella i tynde skiver
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • revet parmesanost
  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Tomatsauce

Lad smørret smelte i en lille tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og chili i ca. 2 min. Tilsæt pastasauce, salt og peber, og bring saucen i kog under omrøring. Tilsæt citronskal og basilikum. Lad saucen simre ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør jævnligt. Smag til.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen i 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Hæld pastaen til afdrypning i et dørslag.

Grillet auberginesalat

Lad samtidig en grillpande blive godt varm. Grill aubergineskiverne ved kraftig varme på panden ca. 2 min. på hver side - pres auberginerne et par gange med en paletkniv, så de får striber og noget af væden bliver presset ud. Læg aubergine, tomat og mozzarella taglagt i et fad. Drys med oregano, salt og peber og pynt med basilikumblade.

Vend pastaen i tomatsaucen og fordel pastaretten i 4 dybe tallerkener. Pynt med parmesan og basilikum og server med grillet auberginesalat.

Tip

Gem lidt af kogevandet fra pastaen, som du kan tilsætte retten, hvis den er blevet for tør.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 27 %
Print