Persillesuppe

45 min
Persillesuppe

Persillesuppen er børnevenlig og fyldt med "skjulte" grøntsager.

Ingredienser

1½ liter Grøntsagsbouillon
2 Porrer i mindre stykker (ca. 250 g)
1 Løg i kvarte (ca. 75 g)
3 Persillerødder i tern (ca. 150 g)
450 g Skrællet knoldselleri i tern
100 g Persille (ca. 1 liter)
150 g Flødeost
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

Ristet rugbrød eller rugbrødscroutoner

Sådan gør du

  • Bring bouillon i kog i en suppegryde.
  • Tilsæt grøntsagerne, undtagen persille, og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Si bouillonen fra og gem den.
  • Kom ca. 2 dl bouillon og de kogte grøntsager i en foodprocessor og hak ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Hæld puréen tilbage i gryden.
  • Kom resten af bouillonen og persillen (gem lidt til pynt) i foodprocessoren og hak ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Hæld det i sammen med grøntsagerne og bring suppen i kog.
  • Tilsæt flødeost under omrøring og kog suppen ved jævn varme til osten er smeltet. Smag suppen til.
  • Hæld suppen i skåle, pynt med persille og server med rugbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5642 kJ / 1349 kcal

Næringsindhold pr. 100g

193 kJ / 46 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 12,9 % 1,5 g
Kulhydrat: 54,4 % 6,2 g
Fedt: 32,7 % 1,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/persillesuppe-til-forret/