Persisk yoghurtsuppe
45 min

Persisk yoghurtsuppe

En dejlig varmende og mættende suppe, som har en cremet konsistens og en krydret smag.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Persisk yoghurtsuppe

En dejlig varmende og mættende suppe, som har en cremet konsistens og en krydret smag.

Antal portioner

Kødboller

  • 250 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 finthakket zittauerløg
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 80 g løse ris, parboiled (ca. 1 dl)
  • 1 dl hakkede friske korianderblade

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Kødboller

Kom kød, løg, spidskommen, salt og peber i en skål og rør det sammen. Form farsen til ca. 15 små kødboller. Bring bouillonen i kog og kog kødbollerne heri ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag kødbollerne op og hold dem varme.

Bring atter bouillonen i kog og tilsæt risene. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min.

Rør mel og vand til en jævning og rør den sammen med yoghurten. Kom blandingen i suppen sammen med kikærter og kødboller. Bring suppen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt forårsløg og kog i yderligere ca. 2 min. Smag til.

Vend de hakkede korianderblade i den persiske yoghurtsuppe og server den i en stor varm skål.

Tip

Du kan bruge ca. 150 g tørrede kikærter, som du udbløder og koger møre - kig på emballagen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %
Print