Persisk yoghurtsuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

En dejlig varmende og mættende suppe, som har en cremet konsistens og en krydret smag.

Ingredienser

Antal portioner

Kødboller

  • 250 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 finthakket zittauerløg
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 80 g løse ris, parboiled (ca. 1 dl)
  • 1 dl hakkede friske korianderblade

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kødboller

Kom kød, løg, spidskommen, salt og peber i en skål og rør det sammen. Form farsen til ca. 15 små kødboller. Bring bouillonen i kog og kog kødbollerne heri ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag kødbollerne op og hold dem varme.

Bring atter bouillonen i kog og tilsæt risene. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min.

Rør mel og vand til en jævning og rør den sammen med yoghurten. Kom blandingen i suppen sammen med kikærter og kødboller. Bring suppen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt forårsløg og kog i yderligere ca. 2 min. Smag til.

Vend de hakkede korianderblade i den persiske yoghurtsuppe og server den i en stor varm skål.

Tip

Du kan bruge ca. 150 g tørrede kikærter, som du udbløder og koger møre - kig på emballagen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: