Pie med majs og to slags kød
45 min

Pie med majs og to slags kød

Nem, enkel gæstemad fra ovnen. Inspireret af den sydamerikanske Pastel de Choclo.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pie med majs og to slags kød

Nem, enkel gæstemad fra ovnen. Inspireret af den sydamerikanske Pastel de Choclo.

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 400 g kyllingeinderfileter
  • ½ tsk stødt chili
  • ½ tsk groft salt
  • 600 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 3 hakkede zittauerløg
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 spsk tørret basilikum
  • 1¼ tsk groft salt
  • 2 dl kogende vand
  • 85 g rosiner (ca. 1½ dl)
  • 100 g sorte oliven uden sten (ca. 1½ dl)

Tilbehør

  • 750 g grøn salat, fx iceberg, agurk, forårsløg og slikærter
  • sød chilisauce

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg kyllingeinderfileterne ved kraftig varme i ca. 3 min. Tag dem op og drys dem med chili og salt. Lad resten af smørret blive gyldent i panden. Steg oksekødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg, hvidløg, oregano, basilikum og salt. Steg det ved jævn varme i yderligere ca. 5 min. – rør af og til. Hæld kogende vand over rosinerne og lad dem trække i ca. 2 min. Hæld vandet fra og vend rosiner og oliven i oksekødet.

Fordel oksekødet i et ovnfast fad (ca. 25 x 35 cm). Læg æggene på oksekødet sammen med kyllingekødet. Drys majskerner over, hæld fløden på og bag retten midt i ovnen. Server med grøn salat og chilisauce.

Bagetid

20-25 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,2 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 39 %
Print