Pizza med kammuslinger og skinke

Bedømmelse

(5 vurderinger)

30 min

Skøn skaldyrspizza - toppet med serrano skinke.

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 rå kammuslinger i halve
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 pizzadej - færdig
  • 400 g store blommetomater i skiver
  • 5 forårsløg i tynde ringe
  • friskkværnet peber
  • 200 g Karolines Køkken® revet Mozzarella 15% Mozzarella
  • 5 skiver serrano skinke - tyndt skåret

Sådan gør du

Sådan gør du

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Drys muslingerne med halvdelen af saltet og lad dem trække tildækket i køleskabet i 5-10 min. Tør muslingerne. Læg pizzadejen på et stykke bagepapir og fordel tomatskiver, muslinger og forårsløg. Drys med peber, resten af saltet og med ost. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag pizzaen midt i ovnen, til osten er gylden. Tag pizzaerne ud, læg skinken på og server straks.

Tip

Skinken kan også bages med.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,2 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Vin match

Prosecco Piemonte, Italien

Når det skal være italiensk, hvorfor så ikke italienske bobler? Prosecco med betegnelsen Extra Dry (det betyder i virkeligheden halvtør) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til tomat