Pizza med rodfrugtbund

1 time
Pizza med rodfrugtbund

Vil du prøve et lækkert alternativ til den traditionelle pizzabund. Her er bunden lavet af rodfrugter, æg og ost.

Ingredienser

300 g Groftrevne persillerødder
700 g Groftrevne melede kartofler
2 Æg
1 tsk Groft salt
200 g Revet mozzarellaost
300 g Bacon i tern
50 g Rensede babyspinatblade
150 g Skrubbede eller skrællede jordskokker i meget tynde skiver
½ tsk Havsalt
Friskkværnet peber
1 Citron (usprøjtet) i både

Sådan gør du

  • Bland de revne rodfrugter, kartofler, æg, salt og 100 g af osten. Kom bagepapir på en bageplade og fordel blandingen i en firkant (ca. 30 x 40 cm). Glat overfladen og forbag bunden midt i ovnen i ca. ½ time ved 225° - varmluft.
  • Læg imens baconternene i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle. Fordel den stegte bacon og resten af osten på den forbagte bund. Bag pizzaen færdig midt i ovnen i ca. 5 min. ved 225° - varmluft.
  • Læg pizzaen på et spækbræt el.lign. og fjern bagepapiret. Kom spinatblade og jordskokker på, drys med salt og peber og fordel citronbådene. Server den varme pizza med det samme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10624 kJ / 2539 kcal

Næringsindhold pr. 100g

566 kJ / 135 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 20,6 % 6,9 g
Kulhydrat: 29,5 % 9,8 g
Fedt: 49,9 % 7,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/pizza-med-rodfrugtbund/