Pizza uova e pancetta
60+ min

Pizza uova e pancetta

Små perfekte brunchpizza med æg og bacon. Pancetta er italienernes svar på bacon.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pizza uova e pancetta

Små perfekte brunchpizza med æg og bacon. Pancetta er italienernes svar på bacon.

8 pizzaer

Antal portioner

Pizzadej

  • 15 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ tsk flydende honning
  • 1 tsk groft salt
  • 125 g durummel (ca. 2 dl)
  • 325 g italiensk hvedemel, fx Tipo 00 (ca. 6 dl)

Fremgangsmåde:

Pizzadej

Smuldr gæren og opløs den i vandet. Tilsæt olie, honning, salt og mel (hold lidt hvedemel tilbage). Ælt dejen blank og smidig og stil den tildækket til hævning i ca. 2 timer.

Del dejen i 8 stykker og rul dem ud til små pizzaer (ca. ½ cm tykke). Fordel dem på to plader med bagepapir. Fordel herpå tomatsauce og ost. Lav en lille fordybning i midten og slå et æg ud heri - gentag med resten af pizzaerne. Fordel baconstykkerne på de 8 pizzaer og bag dem - til de er gyldne og æggene har sat sig. Server pizzaerne straks drysset med friskkværnet peber.

Tips

I stedet for bacon kan du bruge pancetta eller en røget, krydret og tørsaltet bacon. Hold øje med æggene og giv dem mere eller mindre tid alt efter blommens konsistens.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 37 %
Print