Pizzaer med kartofler og blommer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Prøv denne lækre, lidt anderledes pizza. Blommerne klæder de to slags smeltede ost rigtig flot.

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g små kartofler, fx nix pille
  • 6 store blå blommer
  • 10 skalotteløg
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 1 spsk blade af frisk timian
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • blade af frisk timian

Sådan gør du

Sådan gør du

Skrub kartoflerne og snit dem i helt tynde skiver, gerne på en food processor. Skær blommerne i både. Pil løgene og del dem i både på langs. Sauter hvidløgene let i smør. Tilsæt kartofler og løg og rist dem let gyldne. Krydr med timian, salt og peber.

Stil bagepladen i ovnen og lad den blive godt varm. Del hver dej i 2 lige store stykker. Læg pizzaerne på bagepapir. Fordel kartoffelfyldet på de 4 pizzaer. Fordel blommebåde og begge oste herpå. Bag pizzaerne én ad gangen - midt i ovnen - til de er sprøde og gyldne. Drys med frisk timian og server straks.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for blåskimmelost kan du bruge flødeost.
Hvis du skal lave fx buffet kan du skære hver pizza i 4 stykker - til minipizzaer.
Har du bagesten - så brug den endelig.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 32 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: