Pizzaer med kartofler og blommer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Prøv denne lækre, lidt anderledes pizza. Blommerne klæder de to slags smeltede ost rigtig flot.

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g små kartofler, fx nix pille
  • 6 store blå blommer
  • 10 skalotteløg
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 1 spsk blade af frisk timian
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • blade af frisk timian

Sådan gør du

Sådan gør du

Skrub kartoflerne og snit dem i helt tynde skiver, gerne på en food processor. Skær blommerne i både. Pil løgene og del dem i både på langs. Sauter hvidløgene let i smør. Tilsæt kartofler og løg og rist dem let gyldne. Krydr med timian, salt og peber.

Stil bagepladen i ovnen og lad den blive godt varm. Del hver dej i 2 lige store stykker. Læg pizzaerne på bagepapir. Fordel kartoffelfyldet på de 4 pizzaer. Fordel blommebåde og begge oste herpå. Bag pizzaerne én ad gangen - midt i ovnen - til de er sprøde og gyldne. Drys med frisk timian og server straks.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for blåskimmelost kan du bruge flødeost.
Hvis du skal lave fx buffet kan du skære hver pizza i 4 stykker - til minipizzaer.
Har du bagesten - så brug den endelig.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 32 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: