Pizzaer med kartofler og blommer
60+ min

Pizzaer med kartofler og blommer

Prøv denne lækre, lidt anderledes pizza. Blommerne klæder de to slags smeltede ost rigtig flot.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pizzaer med kartofler og blommer

Prøv denne lækre, lidt anderledes pizza. Blommerne klæder de to slags smeltede ost rigtig flot.

Antal portioner
  • 600 g små kartofler, fx nix pille
  • 6 store blå blommer
  • 10 skalotteløg
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 1 spsk blade af frisk timian
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • blade af frisk timian

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne og snit dem i helt tynde skiver, gerne på en food processor. Skær blommerne i både. Pil løgene og del dem i både på langs. Sauter hvidløgene let i smør. Tilsæt kartofler og løg og rist dem let gyldne. Krydr med timian, salt og peber.

Stil bagepladen i ovnen og lad den blive godt varm. Del hver dej i 2 lige store stykker. Læg pizzaerne på bagepapir. Fordel kartoffelfyldet på de 4 pizzaer. Fordel blommebåde og blåskimmelost over. Drys med revet ost. Bag pizzaerne én ad gangen - midt i ovnen - til de er sprøde og gyldne. Drys med frisk timian og server straks.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for blåskimmelost kan du bruge flødeost. Hvis du skal lave fx buffet kan du skære hver pizza i 4 stykker - til minipizzaer. Har du bagesten - så brug den endelig.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,3 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 35 %
Print