
Pizzasnegle med rugbrød - af en rest tomatsuppe
60+ min
2 i 1 løsningen - her er der både pizzasnegle og brød - lige til madpakken...
Ingredienser
2 pizzasnegle pr. person
Opskriften gælder for 10 personer
Dej
- 200 g rugbrød
- ½ liter vand
- 10 g gær
- 1 tsk groft salt
- 100 g rugmel (ca. 1¾ dl)
- 600 g hvedemel
Fyld
- 2 kogte kartofler
-
2 dl Karolines Køkken® Klassisk Tomatsuppe
-
75 g Karolines Køkken® revet Mozzarella 15%
- 2 spsk finthakkede zittauerløg
- 1 spsk tørret oregano
- friskkværnet peber
- 100 g kogt, røget skinke i tern eller hamburgerryg
Sådan gør du
Sådan gør du
Dej
Smuldr rugbrødet i en skål og hæld vandet over. Lad det stå i ca. 20 min. - til rugbrødet er udblødt. Rør gæren ud i rugbrødsblandingen og tilsæt salt og rugmel. Tilsæt hvedemel og slå dejen godt sammen - gem lidt hvedemel. Dæk skålen med fx et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Tag 400 g dej fra til pizzasnegle. Rul dejen ud til en plade (ca. 35 x 35 cm). Form resten af dejen til et brød og lad det hæve tildækket indtil pizzasneglene er bagt færdige. Rids brødet med en spids kniv og bag det på en plade med bagepapir midt i ovnen.
Fyld
Mos de kogte kartofler med en gaffel. Bland tomatsuppe, ost, løg, oregano og peber heri. Fordel fyldet på pizzadejen. Drys med skinke og rul dejen som en roulade og skær ca. 20 skiver. Læg sneglene på en plade med bagepapir og tryk dem let. Lad pizzasneglene efterhæve i ca. 20 min. og bag dem midt i ovnen.
Tip
Bagetid for pizzasnegle
Ca. 25 min. ved 200° - tradtionel ovn.
Bagetid for brød
Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
Frysetip
Lun pizzasneglene inden servering.
Tip
Har du ikke en rest tomatsuppe kan du bruge en krydret færdig tomatsauce.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 14150 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 55,3 g
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 74 %
- Fedt: 12 %