Pommes duchesse
Pommes duchesse er en klassisk kartoffelret, og består af en let og luftig kartoffelmos, der røres sammen med smør og æggeblommer. Den luftige mos sprøjtes ud som toppe, der giver et festligt udtryk. Du kan lave pommes duchesse af nylavet kartoffelmos - eller du kan give en rest kartoffelmos et nyt liv med tilsmagning af krydderier - og på den måde lave dine personlige pommes duchesse og undgå madspild.
Ingredienser
Pommes duchesse
|
1 kg
Melede kartofler
|
|
|---|---|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
|
50 g
Smør
|
|
|
2
Æggeblommer
|
|
|
½ tsk
Salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Pommes duchesse
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan tilsætte 1 dl revet cheddar i kartoffelmosen, hvis du er vild med smagen af ost. Pommes duchesse smager også godt med både forskellige krydderurter og/eller chili.
Hvis du ikke har en kartoffelpresser, kan du bruge en håndmixer.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
546 kJ / 130 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,8 g |
| Protein: | 2 g |
| Fedt: | 7,3 g |
| Kulhydrat: | 14,2 g |