Porregratin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

60+ min

Porregratin er en nem og lækker opskrift der giver en smagfuld gratin du skal glæde dig at sætte tænderne i. Porrer kan erstattes af blomkål hvis det foretrækkes.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 4 dl mælk
  • 25 g smør
  • 4 æggeblommer
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 porrer i tynde ringe
  • 4 æggehvider

Tilbehør

  • 75 g koldt smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Kom mel og lidt mælk i en tykbundet gryde. Rør det til en jævning. Tilsæt resten af mælken og smørret og bring det i kog under piskning. Kog blandingen godt igennem. Tag gryden af varmen og køl dejen lidt af. Rør æggeblommerne i én ad gangen. Rør godt ind imellem. Tilsæt salt, peber og porreringe. Pisk hviderne meget stive og vend halvdelen i dejen. Fold resten af hviderne forsigtigt i. Hæld dejen i en smurt "souffléform" (ca. 2 liter) og bag den nederst i ovnen. Server den lune porregratin med iskoldt smør.

Tip

Porrerne kan erstattes af 300 g frosne, optøede rosenkål, der er hakket groft, eller af 400 g små, rå blomkålsbuketter.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 61 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: