Porregratin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

60+ min

Porregratin er en nem og lækker opskrift der giver en smagfuld gratin du skal glæde dig at sætte tænderne i. Porrer kan erstattes af blomkål hvis det foretrækkes.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 4 dl mælk
  • 25 g smør
  • 4 æggeblommer
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 porrer i tynde ringe
  • 4 æggehvider

Tilbehør

  • 75 g koldt smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Kom mel og lidt mælk i en tykbundet gryde. Rør det til en jævning. Tilsæt resten af mælken og smørret og bring det i kog under piskning. Kog blandingen godt igennem. Tag gryden af varmen og køl dejen lidt af. Rør æggeblommerne i én ad gangen. Rør godt ind imellem. Tilsæt salt, peber og porreringe. Pisk hviderne meget stive og vend halvdelen i dejen. Fold resten af hviderne forsigtigt i. Hæld dejen i en smurt "souffléform" (ca. 2 liter) og bag den nederst i ovnen. Server den lune porregratin med iskoldt smør.

Tip

Porrerne kan erstattes af 300 g frosne, optøede rosenkål, der er hakket groft, eller af 400 g små, rå blomkålsbuketter.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 61 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: