Porregratin

Bedømmelse

(15 vurderinger)

60+ min

Porregratin er en nem og lækker opskrift der giver en smagfuld gratin du skal glæde dig at sætte tænderne i. Porrer kan erstattes af blomkål hvis det foretrækkes.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 4 dl mælk
  • 25 g smør
  • 4 æggeblommer
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 porrer i tynde ringe
  • 4 æggehvider

Tilbehør

  • 75 g koldt smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Kom mel og lidt mælk i en tykbundet gryde. Rør det til en jævning. Tilsæt resten af mælken og smørret og bring det i kog under piskning. Kog blandingen godt igennem. Tag gryden af varmen og køl dejen lidt af. Rør æggeblommerne i én ad gangen. Rør godt ind imellem. Tilsæt salt, peber og porreringe. Pisk hviderne meget stive og vend halvdelen i dejen. Fold resten af hviderne forsigtigt i. Hæld dejen i en smurt "souffléform" (ca. 2 liter) og bag den nederst i ovnen. Server den lune porregratin med iskoldt smør.

Tip

Porrerne kan erstattes af 300 g frosne, optøede rosenkål, der er hakket groft, eller af 400 g små, rå blomkålsbuketter.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 61 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: