Porregratin
60+ min

Porregratin

Porregratin er en nem og lækker opskrift der giver en smagfuld gratin du skal glæde dig at sætte tænderne i. Porrer kan erstattes af blomkål hvis det foretrækkes.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Porregratin

Porregratin er en nem og lækker opskrift der giver en smagfuld gratin du skal glæde dig at sætte tænderne i. Porrer kan erstattes af blomkål hvis det foretrækkes.

Antal portioner

Dej

  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 4 dl mælk
  • 25 g smør
  • 4 æggeblommer
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 porrer i tynde ringe
  • 4 æggehvider

Tilbehør

  • 75 g koldt smør

Fremgangsmåde:

Dej

Kom mel og lidt mælk i en tykbundet gryde. Rør det til en jævning. Tilsæt resten af mælken og smørret og bring det i kog under piskning. Kog blandingen godt igennem. Tag gryden af varmen og køl dejen lidt af. Rør æggeblommerne i én ad gangen. Rør godt ind imellem. Tilsæt salt, peber og porreringe. Pisk hviderne meget stive og vend halvdelen i dejen. Fold resten af hviderne forsigtigt i. Hæld dejen i en smurt "souffléform" (ca. 2 liter) og bag den nederst i ovnen. Server den lune porregratin med iskoldt smør.

Tip

Porrerne kan erstattes af 300 g frosne, optøede rosenkål, der er hakket groft, eller af 400 g små, rå blomkålsbuketter.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 61 %
Print