Potato pancakes - kartoffelpandekager

Potato pancakes - kartoffelpandekager

45 min
Lækre, knasende sprøde potato pancakes (kartoffelpandekager). Server disse potato pancakes som snack, I spiser med fingrene. Eller lav en salatbund af fx feldsalat, fint-strimlede slikærter og lidt strimlet chili, og server de sprøde potato pancakes på toppen som en lille forret. Potato pancakes er rigtig comfort food - sprøde efter en tur i "frituren" og med smeltet ost. Så er de fleste glade.

Sådan gør du

Potato pancakes
  • Riv kartofler og løg groft og kom dem i en skål.
  • Vend grøntsagerne godt sammen med salt og lad blandingen trække i ca. 5 min.
  • Lad den dryppe af i en sigte i et par minutter.
  • Kom kartoffelblandingen tilbage i skålen og bland med æg, mel og revet ost.
  • Hæld olie (så det står ca. 1 cm op) i en lille pande og varm olien op til den er godt varm - men ikke rygende.
  • Sæt kartoffeldejen på panden i små flade, tykke pandekager (6-8 cm i diameter - 3 spsk pr. pandekage).
  • Steg 4 pandekager ad gangen ved jævn til kraftig varme.
  • Steg pandekagerne gyldne på begge sider i alt 6-8 min. - kartoffelpandekagerne skal være sprøde.
  • Læg dem på køkkenrulle et øjeblik, steg resten af pandekagerne og server de sprøde potato pancakes straks.
Mere inspiration

Har du lyst til flere sprøde kartoffelsnacks?

Hash browns
20 min
Hash browns
(4)
Velbekomme!
Tilberedningstip

Du kan holde dine potato pancakes lune i ovnen ved 175° - varmluft. Du kan også stege kartoffelpandekagerne færdige i god tid og lune dem i ovnen, ca. 5 min. ved 175° - varmluft.

Tips

Du kan krydre dine potato pancakes yderligere. Prøv fx finthakket frisk chilipeber, finthakket bladselleri eller finthakket grøn peberfrugt. Lad blot fantasien råde, men husk at det, du tilsætter, skal være rimeligt tørt, da det ellers er svært at få kartoffelpandekagerne sprøde. Du kan lave lidt mindre potato pancakes - ca. 2 spsk pr. stk. Så er der ca. 14 potato pancakes.

Ingredienser

Potato pancakes
Skrællede kartofler
300 g
Pillet zittauerløg (ca. 75 g)
1
Groft salt
1 tsk
Æg
1
Hvedemel
2 spsk
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
75 g
Rapsolie
1- 2 dl
Tilbehør
Blade af bredbladet persille
1 dl
Strimlede røde chilipebre
2
Snittet forårsløg
1