Kartoffelpandekager

Kartoffelpandekager

30 min
Kartoffelpandekager er super lækre og forholdsvis simple. Fulde af smag, sprøde udenpå og bløde indeni - den perfekte kombination. Vores opskrift på kartoffelpandekager indeholder squash, rødløg, hvidløg og krydderurter, men du kan også bruge andre grøntsager, fx gulerødder og forårsløg. De steges i smør, som giver den bedste smag. Vores kartoffelpandekage minder om de traditionelle kartoffelrösti, som er populære i især Tyskland, Schweiz og Østrig. Server dem til frokost, som forret eller i halv størrelse som appetizer eller snacks.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelpandekager/

Sådan gør du

  • Riv kartofler og squash groft på et rivejern, ned på et viskestykke. Vrid dem fri for væde.
  • Kom de revne kartofler og squash i en skål og vend det sammen med de øvrige ingredienser.
  • Lad smøret smelte på en pande og steg 6 kartoffelpandekager i ca. 6 min. på hver side ved jævn varme. Brug en stor pande eller steg dem i 2 omgange.

Du kan bruge gulerødder eller græskar, fx hokkaido, istedet for squash.

Energiindhold for hele retten:

2674 kJ / 639 kcal

Næringsindhold pr. 100g

376 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 10,1 % 2,2 g
Kulhydrat: 53,2 % 11,8 g
Fedt: 36,7 % 3,7 g
Mere inspiration

Kartoffelpandekagerne vil også smage godt sammen med en sprød kålsalat

Kålsalat
10 min
Kålsalat
(5)

Ingredienser

350 g Skrællede kartofler
150 g Squash
1 Finthakket rødløg
2 Finthakkede fed hvidløg
1 dl Finthakket persille
1 Æg
2 spsk Hvedemel
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør - stegning
Serveringsforslag
Røget laks, fraiche og krydderurter