Pull-apart kanelbrød

Pull-apart kanelbrød

60+ min
Fryseegnet
Pull-apart kanelbrød er et svampet og lækkert kanelbrød, der kan trækkes fra hinanden. Pull-apart kanelbrød er sjovt at lave og virkelig lækkert at spise. Nyd kanelbrødet lunt direkte fra ovnen.
https://www.arla.dk/opskrifter/pull-apart-kanelbrod/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn

Dej
  • Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt mælk og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold evt. lidt mel tilbage - dejen skal være fugtig).
  • Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.
Remonce
  • Rør smør, brun farin og kanel godt sammen.
Sådan laver du pull-apart brødet
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 30 x 40 cm). Smør remoncen ud på dejpladen.
  • Skær dejpladen i 4 strimler på den brede led (hver dej strimmel skal måle ca. 10 x 30 cm).
  • Læg de 4 dejstrimler oven på hinanden, så du har en en dejstrimmel i 4 lag med remonce øverst.
  • Del dejstrimlen i 6 firkantede stykker. Stil stykkerne på højkant i en smurt rugbrødsform (ca. 3 L). Lad kanelbrødet efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Pensl med æg og bag kanelbrødet midt i ovnen. Lad kanelbrødet afkøle i formen ca. 15 min.
Ved servering
  • Rør flormelis og vand sammen til en tynd glasur og dekorer kanelbrødet med glasur. Server kanelbrødet lunt evt. med ekstra glasur ved siden af.

Vil du være i god tid og lade pull-apart kanelbrødet langtidshæve, så sæt brødet tildækket på køl, når det er samlet (istedet for at lade det hæve). Her kan det stå 6 til 12 timer. Lad brødet stå 1- 1½ time på køkkenbordet inden afbagning.

Energiindhold for hele retten:

20133 kJ / 4812 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1412 kJ / 337 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 6,6 % 5,5 g
Kulhydrat: 51,8 % 43 g
Fedt: 41,6 % 15,9 g
Mere inspiration

Har du lyst til endnu en lækker kanel- udfordring?

Kanelsnurrer
60+ min
Kanelsnurrer
(223)
Relateret video
Pull apart kanelbrød

Se hvordan du laver pull apart kanelbrød her. Pull-apart kanelbrød er et svampet og lækkert kanelbrød, der kan trækkes fra hinanden.

Ingredienser

Dej
100 g Smør
2½ dl Mælk
25 g Gær
2 Æg
600 g Hvedemel
2 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Groft salt
Remonce
150 g Blødt smør
100 g Brun farin
3 spsk Stødt kanel
Æg til pensling
Glasur
1 dl Flormelis
2 tsk Vand