Quinoasalat med granatæblekerner
45 min
&format=webp)
Quinoa er proteinrige frø, der stammer fra Andesbjergene. De er fulde af smag og findes i en hvid, rød og sort udgave.

Ingredienser
4 personer
175 g Sort quinoa (ca. 2 dl) | |
---|---|
4 dl Vand | |
½ tsk Groft salt | |
3 spsk Olivenolie | |
2 spsk Æbleeddike | |
3 spsk Friskpresset citronsaft | |
½ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g) | |
1 dl Grofthakket bredbladet persille |
200 g Salatost | |
---|---|
150 g Kerner fra granatæble (ca. 2 dl) |
Sådan gør du
Bedømmelse
I stedet for hvid ost i blok kan du bruge hvid ost i tern. Quinoasalaten egner sig godt sammen med stegt lamme-, okse- eller vildtkød.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4863 kJ / 1162 kcal
Næringsindhold pr. 100g
428 kJ / 102 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 13,4 % | 3,4 g |
Kulhydrat: | 22,4 % | 5,6 g |
Fedt: | 64,2 % | 7,4 g |
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble.