Ramsløgsaioli
15 min
•
Dagene bliver langsomt længere, mens solen tager til i styrke. Foråret er på vej, og et af de første tegn er ramsløgene, der der begynder at vise sig i de danske skovbunde. Ramsløg smager og dufter af hvidløg, og bliver også ofte kaldt for nordens hvidløg. De flotte ramsløgsblade smager af forår, og har mange anvendelsesmuligheder. Prøv fx at komme hakkede ramsløg i en langtidsbraisseret lammebov -eller køle. Brug dem i en pesto eller prøv denne opskrift på ramløgsaioli.
Ingredienser
Ramsløgsaioli
|
1 dl
Finthakket ramsløg
|
|
|---|---|
|
2 dl
Rapsolie
|
|
|
1
Æggeblomme
|
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Ramsløgsaioli
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du ønsker en mildere smag, kan du skifte halvdelen af ramsløgen ud med persille.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
2637 kJ / 630 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,5 g |
| Protein: | 1,4 g |
| Fedt: | 70,4 g |
| Kulhydrat: | 0,5 g |