Rejecocktail med citrondressing

Rejecocktail med citrondressing

45 min
Den klassiske forret. Her er rejecocktailen serveret med sprøde grøntsager og en frisk citrondressing.

Sådan gør du

Citrondressing
  • Vend cremefraiche sammen med mayonnaise, citronskal, sukker, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen. Smag til.
  • Vend avocado, agurk og de øvrige ingredienser forsigtigt sammen i en skål.
  • Fordel salaten i 8 glas. Top med rejer, citronbåde og dressing. Pynt med dild og server straks.
Energiindhold for hele retten:

5366 kJ / 1283 kcal

Næringsindhold pr. 100g

412 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 30,7 % 7,5 g
Kulhydrat: 8,3 % 2 g
Fedt: 61 % 6,8 g
Mere inspiration

Her har du opskriften på den klassiske rejecocktail.

Ingredienser

Citrondressing
2 dl Creme fraiche
2 spsk Mayonnaise
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
½ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
½ tsk Citronpeber
1 Avocado i tern (ca. 150 g)
½ Agurk i tern (ca. 150 g)
1 Hovedsalat i grove strimler (ca. 100 g)
¼ bundt Fintsnittede forårsløg (ca. 25 g)
2 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Flagesalt
500 g Rejer
1 Citron (usprøjtet) i både
Pynt
Dildkviste