Rejepaella

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(39 vurderinger)

45 min

Spansk inspireret risret med masser af rejer.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1½ spsk rapsolie
  • 25 g smør
  • 4 røde peberfrugter i små tern (ca. 450 g)
  • 10 forårsløg i skrå stykker (ca. 200 g)
  • 320 g risottoris (ca. 4 dl)
  • safrantråd - det der kan ligge på en 2-krone
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 800 g optøede, frosne nordsørejer med skal
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 citroner (usprøjtede) i både

Tilbehør

  • 240 g groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Varmolien i en stor wok eller stegegryde ved kraftig varme. Svits peberfrugter og forårsløg i ca. 2 min. Tag grøntsagerne op.

Smelt smørret og svits ris og safran i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg 20 - 25 min., eller til de er møre.

Vend de svitsede grøntsager i risene sammen med rejer, salt og peber. Varm retten igennem og smag til. Læg citronbådene på paellaen og server den i wokken.

Tips

I stedet for rejer kan du bruge 2 dåser muslinger (a ca. 250 g) og kun 1½ tsk groft salt. Lad muslingerne dryppe af. I stedet for risottoris kan du bruge grødris.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 18 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: