Rejepaella
45 min

Rejepaella

Spansk inspireret risret med masser af rejer.
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rejepaella

Spansk inspireret risret med masser af rejer.

Antal portioner
  • 1½ spsk rapsolie
  • 25 g smør
  • 4 røde peberfrugter i små tern (ca. 450 g)
  • 10 forårsløg i skrå stykker (ca. 200 g)
  • 320 g risottoris (ca. 4 dl)
  • safrantråde - det der kan ligge på en 2-krone
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 800 g optøede, frosne nordsørejer med skal
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 citroner i både

Tilbehør

  • 240 g groft flute

Fremgangsmåde:

Varmolien i en stor wok eller stegegryde ved kraftig varme. Svits peberfrugter og forårsløg i ca. 2 min. Tag grøntsagerne op.

Smelt smørret og svits ris og safran i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg 20 - 25 min., eller til de er møre.

Vend de svitsede grøntsager i risene sammen med rejer, salt og peber. Varm retten igennem og smag til. Læg citronbådene på paellaen og server den i wokken.

Tips

I stedet for rejer kan du bruge 2 dåser muslinger (a ca. 250 g) og kun 1½ tsk groft salt. Lad muslingerne dryppe af. I stedet for risottoris kan du bruge grødris.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 18 %
Print