

Rejesalat med cremefraichesauce
45 min
80'ernes store helt, lavet som en skøn salat. Melonernes sødme og den hjemmelavede cremefraichesauce er det perfekte selskab til rejerne.
Ingredienser
Opskriften gælder for 24 personer
Cremefraichesauce
- 6 finthakkede zittauerløg
- 6 finthakkede tomater
- 50 g smør
- 2 tsk delikatessepaprika
- 4 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 dl vand
-
1 liter Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
Rejesalat
- 2 honningmeloner (ca. 2½ kg)
- 1 liter fintstrimlet icebergsalat
- 1 groftrevet grøn squash
- 1 kg pillede rejer
Tilbehør:
- miniflute
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Cremefraichesauce
Svits løg og tomater i gyldent smør i en gryde. Tilsæt paprika, salt, peber og vand og lad blandingen koge ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. Purér tomatblandingen gennem en sigte og lad den køle af. Vend cremefraiche i og smag saucen til.
Rejesalat
Skræl honningmelonerne og fjern kernerne. Skær dem i tern. Anret salat, squash, honningmelon og rejer i striber på 2 store fade. Pynt med dildkviste.
Hæld saucen i skåle og server dem ved siden af salaten.
Tip
Du kan bage dine egne miniflutes - se link.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 32180 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 51,4 g
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 44 %
- Fedt: 35 %
Vin match
Chenin blanc Loire, Frankrig
Pga. sødmen fra melonen skal der serveres en halvtør hvidvin til denne ret. Prøv en vouvray eller anjou, eller en champagne "sec" hvis det skal være ekstra festligt Kilde: Martin Nordkvist
Læs om vin til rejer