Ribssirup
&format=webp)
Hjemmelavet ribssaft er en perfekt drik til sommerens varme dage og er en god måde at udnytte de saftige og syrlige ribs på. Med sin intense smag og smukke røde farve er ribssaft en favorit hos både børn og voksne. Bland den koncentrerede ribssaft med vand, danskvand - eller en mousserende tør vin - det både smager og ser godt ud. Frys gerne ribssaften i fx isterningsposer, så kan du gemme dem længe uden at skulle tænke på konservering.
Ingredienser
400 g
Skyllede, modne ribs - gerne med stilke
|
|
---|---|
6 dl
Vand
|
|
200 g
Sukker
|
|
Evt. atamon til at skylle flasker med
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du ønsker at undgå konserveringsmiddel, så er det en god ide at fryse den nylavede saft ned i mindre portioner. Fx isterningeposer, bakker - eller andre små beholdere.
Drik ribssaften fortyndet med vand - eller danskvand. Prøv at blande den mousserende vin eller i cocktails - det smager skønt og giver en flot farve.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
364 kJ / 87 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,4 g |
Protein: | 0,4 g |
Fedt: | 0,6 g |
Kulhydrat: | 19,7 g |
