Rige riddere med karamelliserede æbler

Rige riddere med karamelliserede æbler

30 min
De rige riddere er naturligvis en luksus udgave af de arme riddere. Brødet er vendt i fløde og stegt i smør, og toppet op med karamelliserede æbler, smagt til med timian. Og naturligvis skal der en velpisket skefuld flødeskum til. De rige riddere er en himmerigsmundfuld og kan blive et must-have i æblesæsonen. Mon der er prinsesser nok til de rige riddere?

Sådan gør du

Rige riddere
  • Pisk æg, mælk, fløde og salt sammen i en skål.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Vend sandwichbrødene i æggeblandingen og steg dem i ca. 4 min. på hver side - til de er gyldne.
Karamelliserede æbler
  • Kom smør og sukker i en pande og lad det smelte ved kraftig varme og under omrøring til sukkerblandingen er lysebrun.
  • Vend æblebåde og timian i det lysebrune sukker.
  • Lad æblerne koge i ca. 2 min. til de er lysebrune, og sukkeret er flydende.
Ved serveringen
  • Læg de stegte brødskiver på et fad med de karamelliserede æbler på toppen. Pynt med frisk timian og server med iskoldt flødeskum.
Energiindhold for hele retten:

8275 kJ / 1978 kcal

Næringsindhold pr. 100g

923 kJ / 221 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 6 % 3,2 g
Kulhydrat: 43,9 % 23,8 g
Fedt: 50,1 % 12,5 g
Mere inspiration

Dejlig, dejlig kage med masser af smag og som aldrig går af mode.

Brunsviger
60+ min
Brunsviger
(674)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Rige riddere
1 Æg
½ dl Mælk
½ dl Piskefløde
Et nip groft salt
25 g Smør
4 skiver Lyst sandwichbrød uden skorpe
Karamelliserede æbler
25 g Smør
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2 Store æbler i både
4 Kviste af frisk timian
Pynt
Små kviste af frisk timian
Tilbehør
1 dl Piskefløde - pisket til flødeskum