Rige riddere med karamelliserede æbler

Rige riddere med karamelliserede æbler

30 min
De rige riddere er naturligvis en luksus udgave af de arme riddere. Brødet er vendt i fløde og stegt i smør, og toppet op med karamelliserede æbler, smagt til med timian. Og naturligvis skal der en velpisket skefuld flødeskum til. De rige riddere er en himmerigsmundfuld og kan blive et must-have i æblesæsonen. Mon der er prinsesser nok til de rige riddere?

Sådan gør du

Rige riddere
  • Pisk æg, mælk, fløde og salt sammen i en skål.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Vend sandwichbrødene i æggeblandingen og steg dem i ca. 4 min. på hver side - til de er gyldne.
Karamelliserede æbler
  • Kom smør og sukker i en pande og lad det smelte ved kraftig varme og under omrøring til sukkerblandingen er lysebrun.
  • Vend æblebåde og timian i det lysebrune sukker.
  • Lad æblerne koge i ca. 2 min. til de er lysebrune, og sukkeret er flydende.
Ved serveringen
  • Læg de stegte brødskiver på et fad med de karamelliserede æbler på toppen. Pynt med frisk timian og server med iskoldt flødeskum.
Mere inspiration

Dejlig, dejlig kage med masser af smag og som aldrig går af mode.

Brunsviger
60+ min
Brunsviger
(643)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8198 kJ / 1959 kcal

Næringsindhold pr. 100g

914 kJ / 218 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,9 g
Protein: 6,4 % 3,4 g
Kulhydrat: 42,4 % 22,8 g
Fedt: 51,2 % 12,6 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Rige riddere
Æg
1
Mælk
½ dl
½ dl
Et nip groft salt
Smør
25 g
Lyst sandwichbrød uden skorpe
4 skiver
Karamelliserede æbler
Smør
25 g
Sukker (ca. 1 dl)
85 g
Store æbler i både
2
Kviste af frisk timian
4
Pynt
Små kviste af frisk timian