Stenbiderrogn på smørristet rugbrød
30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Den herlige stenbiderrogn fås frisk fra februar til april. Sæsonen kan variere lidt afhængig af havvandets temperatur.
Ingredienser
|
100 g
Renset stenbiderrogn
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
200 g
Renset torskefilet uden skind
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
200 g
Skyllede spinatblade
|
|
|---|---|
|
10 g
Smør
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
4 skiver
Rugbrød
|
|
|---|---|
|
25 g
Smør
|
|
|
¼ tsk
Friskkværnet peber
|
|
1¼ dl
Creme fraiche
|
|
|---|---|
|
¼ bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 25 g)
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan udskifte stenbiderrognen med lakse-eller ørredrogn - og du kan vælge at skrue lidt ned for mængden af rogn.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
636 kJ / 152 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,8 g |
| Protein: | 7,6 g |
| Fedt: | 7,3 g |
| Kulhydrat: | 13,9 g |
Relateret video
Sådan fileterer du torsk
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.