Rillettes

Rillettes

60+ min
Herlig smørbar "sylte" krydret med laurbærblade, salvie og nellike. Rilletten har store chancer for at blive fast inventar på julebordet, når man først har serveret den én gang.
https://www.arla.dk/opskrifter/rillettes/

Sådan gør du

  • Afpuds kødet for sener, hinder og eventuelle årer. Skær kødet i store tern og smørret i skiver. Læg først smør og derpå kød i en stegegryde. Tilsæt laurbærblade, salvieblade, krydderier og vand. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg ca. 2½ time eller til kødet er meget mørt. Rør af og til.
  • Tag kødet op og fjern eventuelle krydderier som følger med. Si skyen og kom den tilbage i gryden sammen med de friske, hakkede salvieblade. Bring skyen i kog (ca. ½ liter, eller tilsæt ekstra vand) og kog den ved svag varme og under låg et kort øjeblik. Riv kødet til fine trevler - med to gafler. Vend kødet ned i skyen og kom blandingen i en skål (ca. 1 liter). Stil den tildækkede rillettes i køleskabet i ca. 1 døgn.
  • Tag den kolde rillettes ud af køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Tips
  • Rillettes kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet i yderligere ca. 2 døgn. Server den til julefrokosten som en anderledes sylte.
Drikkevarer
  • Øl og evt. snaps.
Energiindhold for hele retten:

16002 kJ / 3825 kcal

Næringsindhold pr. 100g

713 kJ / 170 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 29,6 % 12,4 g
Kulhydrat: 18,9 % 7,9 g
Fedt: 51,5 % 9,9 g

Ingredienser

1¼ kg Grisebov uden svær og ben
150 g Smør
2 Laurbærblade
5 Salvieblade
2 Hele nelliker
5 Sorte peberkorn
1 tsk Groft salt
1 dl Vand
1 spsk Finthakket salvieblade
Pynt
Salvieblade
Brøndkarse
Tilbehør
200 g Sorte og grønne oliven
100 g Cornichoner
360 g Ristet rugbrød