Rillettes
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 40 min

Herlig smørbar "sylte" krydret med laurbærblade, salvie og nellike. Rilletten har store chancer for at blive fast inventar på julebordet, når man først har serveret den én gang.

Ingredienser
6 personer
1¼ kg Grisebov uden svær og ben | |
---|---|
150 g Smør | |
2 Laurbærblade | |
5 Salvieblade | |
2 Hele nelliker | |
5 Sorte peberkorn | |
1 tsk Groft salt | |
1 dl Vand |
1 spsk Finthakket salvieblade |
---|
Pynt
Salvieblade | |
---|---|
Brøndkarse |
Tilbehør
200 g Oliven | |
---|---|
100 g Cornichoner | |
360 g Ristet rugbrød |
Sådan gør du
Bedømmelse
Rillettes kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet i yderligere ca. 2 døgn. Server den til julefrokosten som en anderledes sylte.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16105 kJ / 3849 kcal
Næringsindhold pr. 100g
718 kJ / 172 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 29,4 % | 12,4 g |
Kulhydrat: | 18,9 % | 8 g |
Fedt: | 51,7 % | 10 g |