Rimmet laks med fennikel- og dildfrø
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Rimning er den svenske betegnelse for saltning. Fisken bliver meget lækker - på en gang rå og alligevel mør, saftig og fast i kødet.
Ingredienser
|
600 g
Skind- og benfri laksefilet - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer
|
|
|---|---|
|
1½ tsk
Fennikelfrø
|
|
|
¼ tsk
Dildfrø
|
|
|
4
Sorte peberkorn
|
|
|
2 spsk
Rørsukker
|
|
|
1 spsk
Groft salt
|
Brøndkarsedressing
|
2½ dl
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Mælk
|
|
|
1 tsk
Brun farin
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
1 dl
Grofthakket brøndkarse
|
|
3 dl
Rensede ærteskud
|
|
|---|---|
|
100 g
Kaviar
|
Tilbehør
|
150 g
Ristet italiensk flute
|
|---|
Sådan gør du
Brøndkarsedressing
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
774 kJ / 185 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,6 g |
| Protein: | 13,9 g |
| Fedt: | 9,7 g |
| Kulhydrat: | 10,5 g |