Rimmet laks med fennikel- og dildfrø

23 timer 59 min
Arbejdstid: 30 min
Rimmet laks med fennikel- og dildfrø

Rimning er den svenske betegnelse for saltning. Fisken bliver meget lækker - på en gang rå og alligevel mør, saftig og fast i kødet.

Ingredienser

600 g Skind- og benfri laksefilet - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer
1½ tsk Fennikelfrø
¼ tsk Dildfrø
4 Sorte peberkorn
2 spsk Rørsukker
1 spsk Groft salt

Brøndkarsedressing

2½ dl Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
2 spsk Mælk
1 tsk Brun farin
½ tsk Groft salt
1 dl Grofthakket brøndkarse
3 dl Rensede ærteskud
100 g Kaviar

Tilbehør

150 g Ristet italiensk flute

Sådan gør du

  • Lad laksefileten tø halvt op i køleskabet.
  • Skær laksen i 1 cm skiver og kom dem i et fad.
  • Knus fennikelfrø, dildfrø og peberkorn til et groft pulver, fx i en morter eller en hurtighakker.
  • Bland med sukker og salt.
  • Vend lakseskiverne i krydderblandingen og stil fisken tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn.

Brøndkarsedressing

  • Rør kvark, mælk, farin og salt sammen.
  • Vend brøndkarse i og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Anret den rimmede laks i et fad på en bund af ærteskud.
  • Server sammen med brøndkarsedressing, kaviar og ristet flute.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9924 kJ / 2372 kcal

Næringsindhold pr. 100g

775 kJ / 185 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 30,5 % 13,9 g
Kulhydrat: 23,1 % 10,5 g
Fedt: 46,4 % 9,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rimmet-laks-med-fennikel--og-dildfro/