Ris med svampe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Prøv denne lækre opskrift på ris med svampe og flanksteak. Den cremede risret komplimenterer flanksteaken perfekt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Ris med svampe

  • 125 g shiitakesvampe
  • 25 g smør
  • 225 g champignoner i tykke skiver
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g løse ris, parboiled (ca. 5 dl)
  • 6 finthakkede skalotteløg
  • 1 liter grøntsagsbouillon

Flanksteak

  • 10 g smør
  • 1 flanksteak
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ris med svampe, fortsat

Pynt

  • purløg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Ris med svampe

Fjern stokken fra shiitakesvampene. Rens forsigtigt "hattene" og skær dem i tykke skiver. Varm fedtstoffet i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits shiitakesvampe og champignoner ca. 5 min. og drys med salt. Tag svampene op. Kom ris, løg og bouillon i panden. Kog blandingen ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag panden af varmen og lad ris og løg trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Flanksteak

Lad imens fedtstoffet blive gylden i en pande. Brun steaken ca. 1 min. på hver side og drys med salt og peber. Steg den derefter ved svag varme ca. 10 min. - vend kødet af og til. Tag steaken op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min.

Ris med svampe, fortsat

Vend svampe, purløg og halvdelen af osten i risene og varm retten igennem. Smag til.

Skær flanksteaken i tynde, skrå skiver - på tværs af kødtrådene. Kom risretten i en varm skål, pynt med purløgsstrå og server resten af osten i en skål ved siden af.

Ris med svampe egner sig glimrende som vegetarret. Uden flanksteak er der mad til 3 personer.

Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,8 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag