Ris med svampe
45 min

Ris med svampe

Prøv denne lækre opskrift på ris med svampe og flanksteak. Den cremede risret komplimenterer flanksteaken perfekt.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ris med svampe

Prøv denne lækre opskrift på ris med svampe og flanksteak. Den cremede risret komplimenterer flanksteaken perfekt.

Antal portioner

Ris med svampe

  • 125 g shiitakesvampe
  • 25 g smør
  • 225 g champignoner i tykke skiver
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g løse ris, parboiled (ca. 5 dl)
  • 6 finthakkede skalotteløg
  • 1 liter grøntsagsbouillon

Flanksteak

  • 10 g smør
  • 1 flanksteak
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ris med svampe, fortsat

Pynt

  • purløg

Fremgangsmåde:

Ris med svampe

Fjern stokken fra shiitakesvampene. Rens forsigtigt "hattene" og skær dem i tykke skiver. Varm fedtstoffet i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits shiitakesvampe og champignoner ca. 5 min. og drys med salt. Tag svampene op. Kom ris, løg og bouillon i panden. Kog blandingen ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag panden af varmen og lad ris og løg trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Flanksteak

Lad imens fedtstoffet blive gylden i en pande. Brun steaken ca. 1 min. på hver side og drys med salt og peber. Steg den derefter ved svag varme ca. 10 min. - vend kødet af og til. Tag steaken op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min.

Ris med svampe, fortsat

Vend svampe, purløg og halvdelen af osten i risene og varm retten igennem. Smag til.

Skær flanksteaken i tynde, skrå skiver - på tværs af kødtrådene. Kom risretten i en varm skål, pynt med purløgsstrå og server resten af osten i en skål ved siden af.

Ris med svampe egner sig glimrende som vegetarret. Uden flanksteak er der mad til 3 personer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,8 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 30 %
Print