Risalamande med mandelkrokant og marinerede appelsiner
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 1 time 20 min
Fryseegnet
•
Rør blot ikke ved min gamle jul....eller kunne det være sjovt at prøve en ny variation af risalamanden - med mandelkrokant og appelsinsauce og kvark sammen med ris og flødeskum.
Ingredienser
Risengrød
|
3 dl
Vand
|
|
|---|---|
|
180 g
Grødris (ca. 2½ dl)
|
|
|
1 liter
Mælk
|
Risalamande
|
100 g
Hakkede, smuttede mandler
|
|
|---|---|
|
1 dl
Sukker (ca. dl)
|
|
|
2½ dl
Kvark eller græsk yoghurt
|
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
|
1
Smuttet mandel
|
Karamel
|
6
Store appelsiner
|
|
|---|---|
|
100 g
Ristede, smuttede mandler
|
|
|
225 g
Sukker (ca. 2½ dl)
|
Sådan gør du
Risengrød
Risalamande
Karamel
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Risalamanden kan også spises dagen efter.
Risalamanden kan fryses.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
580 kJ / 139 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,5 g |
| Protein: | 3,7 g |
| Fedt: | 5,8 g |
| Kulhydrat: | 17,8 g |
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.