Risalaskok

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Hvis du ikke er til den fuldfede version, så prøv denne. Den er er næsten fedtfri og har en lækker konsistens og smag.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 vaniljestang
  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2½ dl)
  • 1 liter skummetmælk
  • 4 jordskokker (ca. 100 g)
  • 1 tsk friskpresset citronsaft

Citrussauce

  • 3 grapefrugter
  • 2 limefrugter
  • 10 appelsiner
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 1 stjerneanis
  • 5 kardemommekapsler

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud - gem kornene til senere. Bring vand, ris og vaniljestang i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg på. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Skræl og skær jordskokkerne i meget små tern (ca. ½ x ½ cm). Kom dem i en skål med koldt vand og citronsaft.

Pisk æggehvider og flormelis stift og vend forsigtigt yoghurt i. Hæld vandet fra jordskokkerne og vend dem sammen med risengrød, salt, vaniljekorn og de piskede æggehvider. Smag til.

Citrussauce

Skær skal og hinder af grape, lime og 4 af appelsinerne - følg frugtens form. Skær langs citrusbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem evt. saft. Pres de sidste 6 appelsiner. Bring saften heraf ca. 4 dl og evt. saft fra fileterne, sukker, kanel, anis og kardemomme i kog. Kog det ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. - eller til der er ca. 1½ dl sirup tilbage. Tilsæt fileterne i den varme sirup lige inden servering.

Tip

Du kan forberede citrussaucen i god tid og lune den inden servering - den må ikke koge.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 9 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: