Risengrød i ovn
Risengrød i ovn er såmænd blot en klassisk, nem risengrød, der koges op på komfuret og koger færdig i ovnen - en moderne udgave af "høkasse"-metoden. Risengrøden brænder ikke på i ovnen, og du slipper for at røre jævnligt i grøden. Du kan servere risengrøden med et drys fintrevet appelsinskal - det giver en virkelig god smag sammen med kanelsukkeret.
Ingredienser
Risengrød
|
3 dl
Vand
|
|
|---|---|
|
180 g
Grødris (ca. 3 dl)
|
|
|
1 liter
Mælk
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
|
4 spsk
Rørsukker
|
|
|---|---|
|
2 tsk
Stødt kanel
|
Sådan gør du
Risengrød
Ved servering
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Det er en svensk tradition at servere risengrød med mælk. Grøden kan selvfølgelig serveres uden - eller med nisseøl eller saft i stedet.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
332 kJ / 79 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,3 g |
| Protein: | 3,1 g |
| Fedt: | 0,3 g |
| Kulhydrat: | 15,8 g |
Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du laver en traditionel lækker og cremet risengrød – uden at det brænder på.