Risengrød i ovn

1 time 30 min
Arbejdstid: 35 min
Risengrød i ovn

Risengrød i ovn er såmænd blot en klassisk, nem risengrød, der koges op på komfuret og koger færdig i ovnen - en moderne udgave af "høkasse"-metoden. Risengrøden brænder ikke på i ovnen, og du slipper for at røre jævnligt i grøden. Du kan servere risengrøden med et drys fintrevet appelsinskal - det giver en virkelig god smag sammen med kanelsukkeret.

Ingredienser

Risengrød

3 dl Vand
180 g Grødris (ca. 3 dl)
1 liter Mælk
¼ tsk Groft salt

Tilbehør

4 spsk Rørsukker
2 tsk Stødt kanel

Sådan gør du

Risengrød

  • Bring vand og ris i kog i en gryde, hvor både gryde og låg er egnet til at gå i ovnen. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt mælk og bring blandingen i kog ved jævn varme - det tager ca. 10 min.
  • Kog grøden videre ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og sæt gryden i ovnen ved 125° - varmluft.
  • Kig til grøden efter ca. 35 min. og rør rundt.
  • Hvis grøden virker tynd, så lad den stå i ovnen i yderligere ca. 10 min.
  • Tag grøden ud og lad den hvile i 10 min.
  • Tilsæt salt og smag til.

Ved servering

  • Bland sukker og kanel. Server grøden med kanelsukker.

Det er en svensk tradition at servere risengrød med mælk. Grøden kan selvfølgelig serveres uden - eller med nisseøl eller saft i stedet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5102 kJ / 1219 kcal

Næringsindhold pr. 100g

333 kJ / 80 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 15,6 % 3,1 g
Kulhydrat: 80,7 % 15,8 g
Fedt: 3,7 % 0,3 g
Relateret video Sådan laver du risengrød

Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du laver en traditionel lækker og cremet risengrød – uden at det brænder på.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/risengrod-i-ovn/