Rismousse med kold appelsinsauce

Denne rismousse er en lækker nyfortolkning af den klassiske risalamande. Den cremede mousse kombineres med en frisk og syrlig appelsinsauce, der giver en spændende kontrast. En elegant og moderne dessert, der både hylder de velkendte smage og tilfører et friskt twist til de festlige anledninger.
Ingredienser
1
Vaniljestang
|
|
---|---|
6 dl
Mælk
|
|
75 g
Grødris (ca. 1 dl)
|
|
3 blade
Husblas
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
75 g
Hakkede, smuttede mandler
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
Kold appelsinsauce
5
Økologiske appelsiner
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
Sådan gør du
Kold appelsinsauce
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Desserten kan tilberedes dagen før serveringen. Der kan tilberedes ½ portion dessert ekstra, hvis man blandt gæsterne har store dessertspisere. Rismousse kan også tilberedes i én stor skål. Fordel ved serveringen lidt appelsinsauce på 10 portionstallerkener og læg herpå 2 skefulde rismousse. Pynt med appelsinstykker.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
532 kJ / 127 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,3 g |
Protein: | 3 g |
Fedt: | 6,9 g |
Kulhydrat: | 13,3 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
