Risotto med knoldselleri og ristede hasselnødder
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 50 min
•
Efterårsrisotto med fylde fra knoldselleri, sprøde hasselnødder og et cremet spændende tvist fra blåskimmelost.
Ingredienser
|
2
Løg (ca. 200 g)
|
|---|
|
¼
Knoldselleri i tern
|
|
|---|---|
|
½ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
|
1 dl
Tør hvidvin, fx riesling
|
|
|
3
Laurbærblade
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
|---|---|
|
1
Lille finthakket fed hvidløg
|
|
|
2 dl
Risottoris
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
100 g
Ristede, grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
|
150 g
Blåskimmelost
|
Tilbehør
|
100 g
Rensede ærteskud
|
|---|
Pynt
|
Pærer i tynde skiver
|
|
|---|---|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kan også serveres som en hovedret til 4, evt. med brød til.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
685 kJ / 164 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 4 g |
| Fedt: | 11,3 g |
| Kulhydrat: | 11,7 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.