Risotto med knoldselleri og ristede hasselnødder
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 50 min
•
&format=webp)
Efterårsrisotto med fylde fra knoldselleri, sprøde hasselnødder og et cremet spændende tvist fra blåskimmelost.
Ingredienser
2
Løg (ca. 200 g)
|
---|
¼
Knoldselleri i tern
|
|
---|---|
½ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
1 dl
Tør hvidvin, fx riesling
|
|
3
Laurbærblade
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
1
Lille finthakket fed hvidløg
|
|
2 dl
Risottoris
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
100 g
Ristede, grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
150 g
Blåskimmelost
|
Tilbehør
100 g
Rensede ærteskud
|
---|
Pynt
Pærer i tynde skiver
|
|
---|---|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kan også serveres som en hovedret til 4, evt. med brød til.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10125 kJ / 2420 kcal
Næringsindhold pr. 100g
662 kJ / 158 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 9,9 % | 3,8 g |
Fedt: | 61,1 % | 10,9 g |
Kulhydrat: | 29 % | 11,3 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
