Risotto med tigerrejer

45 min
Risotto med tigerrejer

Prøv denne lækre opskrift på risotto med tigerrejer, som både er nem og overskuelig. Glæd dig til at sætte tænderne i de sprødstegte tigerrejer og den cremede risotto.

Ingredienser

25 g Smør
1 Rød peberfrugt i korte strimler
2 Gulerødder i tynde, korte stave
1 Grofthakket rødløg
2 dl Risottoris
1 dl Tør hvidvin, fx riesling
4 dl Vand
½ tsk Groft salt
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
16 Rå tigerrejer med halevifte
25 g Smør
2 tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

Både af citroner (usprøjtede)

Sådan gør du

  • Lad halvdelen af smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits peberfrugt og gulerødder i ca. 1 min. Tag grøntsagerne op.
  • Smelt resten af smørret og svits løg og ris i ca. ½ min.
  • Hæld hvidvin ved og lad den dampe af under omrøring i ca. ½ min.
  • Tilsæt vand og salt.
  • Kog risene ved svag varme og under låg i ca. 13 min.
  • Kom grøntsagerne tilbage i risottoen og lad den koge i ca. 2 min.
  • Rør ca. 75 g ost i og smag til.
  • Server resten af osten til.
  • Steg rejerne i gyldent smør ca. ½ min. på hver side.
  • Tilsæt citronsaft, salt og peber.
  • Server risottoen varm sammen med tigerrejerne.

Tips

  • Er risottoen for tør så tilsæt lidt vand.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7383 kJ / 1764 kcal

Næringsindhold pr. 100g

491 kJ / 117 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 24,7 % 7,1 g
Kulhydrat: 35,1 % 10,1 g
Fedt: 40,2 % 5,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/risotto-med-tigerrejer/