
Risret med mangoraita
45 min
Mangofrugt giver det friske touch til risretten.
Ingredienser
Antal portioner
Mangoraita
- 1 mangofrugt (ca. 225 g)
-
¼ liter Cheasy® fraiche 5%
- ½ agurk i små tern (ca. 100 g)
- ½ tsk groft salt
- 1 tsk stødt spidskommen
- 6 dl vand
- 1 tsk groft salt
- 320 g løse ris, fx jasminris (ca. 4 dl)
Risret
- 2 spsk rapsolie
- 400 g skinke- eller wokstrimler
- 2 tsk madraskarry
- 2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 150 g broccoli i små buketter
- 10 forårsløg i tynde strimler (ca. 150 g)
- 150 g sukkerærter i tynde strimler
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Mangoraita
Skræl mangofrugten og fjern stenen. Skær frugtkødet i små tern. Vend fraichen med mango, agurk, salt og spidskommen. Stil mango-raitaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
Risret
Varm imens halvdelen af olien i en pande og steg wokstrimlerne i ca. 3 min. eller til de er gennemstegte. Drys kødet med karry, salt og peber. Tag kødet af panden og hold det varmt. Kom resten af olien i panden og varm det godt. Svits broccoli i ca. 2 min. Tilsæt forårsløg og sukkerærter og svits dem med i ca. 1 min. Vend kød og de kogte ris i grøntsagerne og smag til.
Ved serveringen
Kom risretten i en stor skål og server mango-raitaen i en skål ved siden af.
Hvordan koger man ris
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 10260 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 22,3 g
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 54 %
- Fedt: 23 %