Rødbedefritter med selleripuré og stegte svampe

30 min
Rødbedefritter med selleripuré og stegte svampe

Svampe indeholder masser af umami - den 5. grundsmag. Så i denne dejlige vegetarret mangler I ikke kødet, også selvom I normalt er kødspisere.

Ingredienser

750 g Skrællede rødbeder i både (ca. kg)
1 spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt

Selleripuré

600 g Knoldselleri i grove stykker (ca. g)
½ liter Vand
2½ dl Madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1½ spsk Olivenolie
450 g Rensede svampe i mundrette bidder, fx markchampignon, shiitake og bøgehat
1 spsk Finthakket frisk rosmarin
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Skyllede blade af hjertesalat

Tilbehør

250 g Ristet groft brød

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 250° - varmluft.

  • Fordel rødbederne på en plade med bagepapir, bland dem med olie og drys med salt. Bag rødbederne midt i ovnen– - vend rundt et par gange under bagningen.

Selleripuré

  • Bring selleri og vand i kog i en tykbundet gryde. Kog sellerien ved svag varme og under låg i 15-20 min., til den er godt mør. Hæld vandet fra og mos sellerien sammen med fløde, salt og peber. Bring selleripuréen i kog under omrøring og smag til.
  • Lad olien blive varm i en pande. Steg svampe, rosmarin, salt og peber ved kraftig varme i ca. 6 min., eller til de er gyldne og tørre.
  • Anret de stegte svampe på en bund af salatblade og server sammen med rødbeder, selleripuré og ristet brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8895 kJ / 2126 kcal

Næringsindhold pr. 100g

364 kJ / 87 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 11,9 % 2,5 g
Kulhydrat: 52,9 % 11,3 g
Fedt: 35,2 % 3,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rodbedefritter-med-selleripure-og-stegte-svampe/