Rødbedefritter med selleripuré og stegte svampe

30 min
Rødbedefritter med selleripuré og stegte svampe

Svampe indeholder masser af umami - den 5. grundsmag. Så i denne dejlige vegetarret mangler I ikke kødet, også selvom I normalt er kødspisere.

Ingredienser

750 g Skrællede rødbeder i både (ca. kg)
1 spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt

Selleripuré

600 g Knoldselleri i grove stykker (ca. g)
½ liter Vand
2½ dl Madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1½ spsk Olivenolie
450 g Rensede svampe i mundrette bidder, fx markchampignon, shiitake og bøgehat
1 spsk Finthakket frisk rosmarin
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Skyllede blade af hjertesalat

Tilbehør

250 g Ristet groft brød

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 250° - varmluft.

  • Fordel rødbederne på en plade med bagepapir, bland dem med olie og drys med salt. Bag rødbederne midt i ovnen– - vend rundt et par gange under bagningen.

Selleripuré

  • Bring selleri og vand i kog i en tykbundet gryde. Kog sellerien ved svag varme og under låg i 15-20 min., til den er godt mør. Hæld vandet fra og mos sellerien sammen med fløde, salt og peber. Bring selleripuréen i kog under omrøring og smag til.
  • Lad olien blive varm i en pande. Steg svampe, rosmarin, salt og peber ved kraftig varme i ca. 6 min., eller til de er gyldne og tørre.
  • Anret de stegte svampe på en bund af salatblade og server sammen med rødbeder, selleripuré og ristet brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8895 kJ / 2126 kcal

Næringsindhold pr. 100g

364 kJ / 87 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 11,9 % 2,5 g
Kulhydrat: 52,9 % 11,3 g
Fedt: 35,2 % 3,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rodbedefritter-med-selleripure-og-stegte-svampe/