Rødbedefritter med selleripuré og stegte svampe
30 min
•
Svampe indeholder masser af umami - den 5. grundsmag. Så i denne dejlige vegetarret mangler I ikke kødet, også selvom I normalt er kødspisere.
Ingredienser
|
750 g
Skrællede rødbeder i både (ca. kg)
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Selleripuré
|
600 g
Knoldselleri i grove stykker (ca. g)
|
|
|---|---|
|
½ liter
Vand
|
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1½ spsk
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
450 g
Rensede svampe i mundrette bidder, fx markchampignon, shiitake og bøgehat
|
|
|
1 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
100 g
Skyllede blade af hjertesalat
|
|---|
Tilbehør
|
250 g
Ristet groft brød
|
|---|
Sådan gør du
Selleripuré
Bagetid
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
321 kJ / 77 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,7 g |
| Protein: | 2,5 g |
| Fedt: | 2,7 g |
| Kulhydrat: | 10,5 g |