Rødbedefritter med selleripuré og stegte svampe
30 min
•

Svampe indeholder masser af umami - den 5. grundsmag. Så i denne dejlige vegetarret mangler I ikke kødet, også selvom I normalt er kødspisere.
Ingredienser
750 g
Skrællede rødbeder i både (ca. kg)
|
|
---|---|
1 spsk
Olivenolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Selleripuré
600 g
Knoldselleri i grove stykker (ca. g)
|
|
---|---|
½ liter
Vand
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1½ spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
450 g
Rensede svampe i mundrette bidder, fx markchampignon, shiitake og bøgehat
|
|
1 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
100 g
Skyllede blade af hjertesalat
|
---|
Tilbehør
250 g
Ristet groft brød
|
---|
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 20 min. ved 250° - varmluft.
Selleripuré
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8895 kJ / 2126 kcal
Næringsindhold pr. 100g
364 kJ / 87 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 11,9 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 52,9 % | 11,3 g |
Fedt: | 35,2 % | 3,5 g |
