Rødbedekage med æbler
60+ min

Rødbedekage med æbler

Rødbederne gør kagen saftig og giver den god smag og en smuk farve.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbedekage med æbler

Rødbederne gør kagen saftig og giver den god smag og en smuk farve.

10 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 æbler i tynde både, fx gråsten
  • 150 g blødt smør
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 fintrevne rødbeder (125gram)
  • smeltet smør
  • ½ dl rasp
  • ½ dl græskarkerner

Fremgangsmåde:

Bland sukker og kanel sammen og vend æblebådene heri. Tag æblebådene op og læg dem på en tallerken. Kom smør i sukkerblandingen og pisk det godt sammen. Pisk æggene i et ad gangen - pisk godt mellem hvert. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen sammen med de revne rødbeder.

Hæld dejen i en smurt og raspdrysset form (ca 24 cm i diameter). Stik æblebådene i dejen og drys med græskarkerner. Bag kagen midt i ovnen - til den er gylden. Lad æblekagen køle let af i formen.

Server den lune kage sammen med iskold fraiche.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 49 %
Print