Rødbedekage med æbler - Opskrifter - Arla

Rødbedekage med æbler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Rødbederne gør kagen saftig og giver den god smag og en smuk farve.

Ingredienser

10 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 æbler i tynde både, fx gråsten
  • 150 g blødt smør
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 fintrevne rødbeder (125gram)
  • smeltet smør
  • ½ dl rasp
  • ½ dl græskarkerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland sukker og kanel sammen og vend æblebådene heri. Tag æblebådene op og læg dem på en tallerken. Kom smør i sukkerblandingen og pisk det godt sammen. Pisk æggene i et ad gangen - pisk godt mellem hvert. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen sammen med de revne rødbeder.

Hæld dejen i en smurt og raspdrysset form (ca 24 cm i diameter). Stik æblebådene i dejen og drys med græskarkerner. Bag kagen midt i ovnen - til den er gylden. Lad æblekagen køle let af i formen.

Server den lune kage sammen med iskold fraiche.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 49 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: