Rødbedesalat med ost og figenglace

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Lun ret til efterårets og vinterens kolde aftener - serveres som hovedret med brød eller som tilbehør.

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 små friske rødbeder (ca. 1 kg)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Figenglace

  • 1 dl mørk balsamicoeddike
  • 1 dl sukker
  • 100 g tørrede figner i grove tern
  • 1 uskrællet syrligt æble i små tern, fx royal gala
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g skyllede babyspinatblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 125 g Castello® creamy White i tern

Tilbehør

  • 240 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl rødbederne grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog rødbederne ved svag varme og under låg ca. 1 time eller til de er møre. Hæld kogevandet fra og skyl rødbederne hurtigt i koldt vand. Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Skær rødbederne i grove tern og lad dem køle lidt af.

Figenglace

Kog imens balsamico, sukker og figner ved jævn varme og uden låg i ca. 8 min., eller til glacen begynder at tykne.

Hæld glacen over rødbeder, æbletern, salt og peber. Vend blandingen godt sammen og smag til.

Ved serveringen

Anret spinaten i et stort fad og drys med salt og peber. Fordel herpå rødbedeblanding og ost.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: