Rødbedesuppe med kokosfløde
45 min

Rødbedesuppe med kokosfløde

En ny og spændende kombination af rødbeder, kokos og lime.
Fryseegnet
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbedesuppe med kokosfløde

En ny og spændende kombination af rødbeder, kokos og lime.

Antal portioner
  • 15 g smør
  • 3 skrællede rødbeder (ca. 375 g)
  • 6 skrællede gulerødder (ca. 375 g)
  • 3 små pillede fed hvidløg
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 75 g skyllede røde linser (ca. ¾ dl)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • fintrevet limeskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • 240 g ristet grovbrød

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbeder, gulerødder og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og linser og kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Blend, med en stavblender, til rødbedesuppen er glat. Bring den i kog og tilsæt limesaft, salt og peber. Smag suppen til.

Kom fløden i en lille tykbundet gryde sammen med kokosmel, limeskal og salt. Bring kokosfløden i kog og smag til.

Kom rødbedesuppen i skåle og server den varme kokosfløde til. Server med ristet brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,9 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 28 %
Print